Behandlingsmetoder
Åderbråck

Undersökning med ultraljud
Innan man avgör vilken behandlingsmetod som är lämplig för just dina åderbråck genomförs en ultraljudsundersökning.

Ultraljudsundersökningen visar vilken typ av åderbråck du har, hur djupliggande de är och om det finns några risker med att utföra en behandling. Resultatet ger en anatomisk karta av dina kärl och hjälper kärlkirurgen att utföra behandlingen på bästa sätt.

Behandlingsmetoder
Åderbråckspecialisterna tar bort alla åderbråck i största möjliga mån med:

- Kosmetiskt utmärkt resultat
- Minsta möjliga ärr
- Minimal risk för återfall 

Vi erbjuder 4 olika metoder

1. Radiofrekvens
Radiofrekvensbehandling är en mycket effektiv metod med gott resultat. Behandling utförs med lokalbedövning. RF-behandling utnyttjar värmeenergin som alstras av radiofrekvensvågor. En tunn kateter förs in i det sjuka blodkärlet och hettar upp blodkärlet från insidan så att det skrumpnar och försluts. Behandling är klar på några minuter.

2. Superglue
Ett biologiskt Superlim kan avlägsna dina åderbråck. Venen som orsakat åderbråcket limmas med hjälp av ultraljud, kanyl och en mycket tunn kateter. Behandlingen tar ca en halvtimme och är väldigt skonsam.

3. Skumbehandling
Skumbehandling utförs i kombination med ultraljud och är en mycket skonsam metod. Det är inte lika effektivt som andra behandlingsmetoder. Den används huvudsakligen om man tidigare har opererats för åderbråck och/eller ytterligare behandlingar kan vara riskabla. Med hjälp av ultraljud sprutas ett läkemedel i form av skum in i de sjuka venerna. Injektionen framkallar en förslutning av venerna.

4. Öppen Kirurgi

Exstirpation av lokala varicer
Vid exstirpation även kallad borttagning av lokala varicer tas åderbråck närmast hudens yta bort. Detta genom mm små snitt i huden. Patienten kommer att vara vaken under operationen, men området runt venen kommer att vara bedövad. Patienten åker hem senare samma dag.
Ligatur samt resektion av venen
Vanligtvis utförs endast detta för allvarliga fall av åderbråck eller efter återfall på grund av misslyckad laser eller RF behandlingar samt dålig kirurgi. Detta genom att tillsluta och ta bort de vener som orsakar besvären med hjälp av små snitt i huden. Patienten kommer antingen att få narkos eller lokal anestesi och får åka hem samma dag. Om öppen kirurgi utförs av kärlkirurg, är återfallsfrekvensen mycket lägre än samtliga nuvarande behandlingsmetoder.
 
Boka tid

Ja
Nej
captchaImg
Plats: Ashburn, US
Copyrights © 2021 All Rights Reserved. Åderbråck Specialister